• Zonnigdak 1
  • Zonnigdak 2
  • Zonnigdak 3
  • Zonnigdak 4
  • Zonnigdak 5

Kan ik altijd mijn opgewekte stroom salderen?

Nog wel, de minister heeft aangekondigd dat hij per 1 januari 2023 de regeling gaat veranderen/versoberen. Tot die tijd mag iedereen het stoomnet als gratis accu gebruiken.

Past u mono- of polykristallijne panelen toe?  Of zijn CIS dunne film panelen beter?

Tot 2019 paste Zonnigdak.nl vrijwel altijd polykristallijne panelen toe. Monokristallijne panelen worden prijstechnisch steeds aantrekkelijker, deze worden steeds vaker gekozen. In het verleden paste Zonnigdak.nl ook zwarte CIS (dunne film) panelen toe, ze zijn wel fraai, maar door prijsveranderingen zijn deze zijn niet meer economisch.

Is mijn dak sterk genoeg voor zonnepanelen?

Dit dient u na te vragen bij de aannemer of constructeur die uw dak gemaakt en/of berekend heeft. De systemen hebben doorgaans een gewicht van 13 kg/m². Plat dak constructies hebben ook ballast, daar kan de belasting aan de gevelranden wel oplopen tot 90 kg/m². Na een principeakkoord op de offerte kan Zonnigdak.nl bemiddelen bij de constructieberekeningen.

Is mijn huidig meter wel geschikt?

Bij grote zonnecentrales dient veelal de meter verzwaard te worden. Na een principe akkoord op de offerte van Zonnigdak.nl  kunnen wij dit nader beoordelen of optimaliseren. Veelal dient een extra groep in de meterkast te worden aangebracht.

Is mijn meter geschikt voor terug levering?

Dit dient u na te vragen bij uw netbeheerder, deze wordt zo nodig op kosten van uw netbeheerder aangepast. Let op, dit kan enige tijd in beslag nemen.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn investering in een zonnecentrale heb terugverdiend?

Dit varieert, bedrijven kunnen het door belastingaftrek en subsidies al met 5 jaar terugverdient hebben, bij particulieren varieert dat tussen de 7 en 10 jaar. Stroomprijs, type en oppervlakte dak, oriëntatie op de zon, etc. spelen hierbij een rol. Voor grotere projecten kan Zonnigdak.nl specifiek voor u een indicatie van de terugverdientijd berekenen. Zie ook de rubriek subsidies op deze website.  Als je het rendement over 20 jaar berekent kom je vaak op een rendement op je investering van meer dan 10%.

Kan ik de panelen en omvormer ook zelf installeren?

Mogelijk kunt u dat, echter Zonnigdak.nl levert alleen geheel geïnstalleerde installaties. Indien u het toch zelf wenst te installeren dan dient u een andere firma te zoeken.

Moet ik mijn panelen apart verzekeren?

U dient het aanbrengen van de panelen te melden bij uw verzekeringsmaatschappij, veelal wijzigt er niets. Bij grote installaties neemt de waarde van het verzekerde pand toe, dus evenredig de premie.

Is het erg als de panelen in de schaduw komen van bijv. een boom?

Dit is niet aan te bevelen, als een paneel in de schaduw komt dan zal de gehele string van 1-20 panelen in capaciteit afnemen.  Overigens  is  het schaduweffect tegen meerprijs door middel van speciale omvormers of speciale panelen grotendeels te voorkomen.

Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen?

Zonnepanelen gemonteerd op een hellend of plat dak zijn niet vergunningplichtig. Zonnepanelen op monumentale panden of beschermde dorps- of stadsgezichten zijn wel vergunningplichtig, evenals veld opstellingen.

Hoe vaak moet ik zonnepanelen schoonmaken?

Wanneer de panelen er echt smerig uitzien, is het van belang dit schoon te maken. Stof, pollen of bladeren kunnen oorzaak zijn van vieze panelen. Regen zal veel van deze viezigheid er al afspoelen, dus meestal is het niet nodig. Bij veestallen kunnen panelen bij een open nok soms vervuilen, in die gevallen kan (gedeeltelijk) schoonmaken aan te bevelen zijn.

Wat is de oppervlakte van 1 paneel?

De panelen van Zonnigdak.nl zijn altijd 1,0 x 1,65 m. Ze worden zowel verticaal als horizontaal geplaatst, afhankelijk van het type dakbedekking.

Best een beetje trots

Steeds blauwer...

Referenties

Vraag en antwoord

Subsidies

Contact

T 071-3419166
M Ben 06-53686148
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
M Jeroen 06-22729447
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
M Leo 06-53419949
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Volg ons

Locatie

Rijndijk 99A

2394 AE Hazerswoude-Rijndijk